Wonen bij LILY

Centrada en gemeente Lelystad hebben een afspraak gemaakt om na het onlangs in Campus Zuid, nabij Palazzo, opgeleverde woonproject ‘Wonen bij LARS’ nog eens 147 zogenoemde midstay-appartementen bij te bouwen. Dat gebeurt op een naastgelegen locatie onder dezelfde voorwaarden: het gaat om verplaatsbare woningen, voor de duur van 15 jaar. Dit tweede tijdelijke woonproject krijgt de naam ‘Wonen bij LILY’.

Snelle oplossing voor woningnood
Nieuwbouwproject ‘Wonen bij LILY’ is bedoeld voor mensen die met spoed woonruimte nodig hebben: mensen in echtscheiding, jonge Lelystedelingen waaronder studenten, EU-werkers, etc. die sociaal of economisch aan Lelystad zijn gebonden. Ook vluchtelingen die in Nederland mogen blijven komen hier wonen.

Volwaardige appartementen met maximaal drie kamers
De 147 woningen worden verdeeld over twee compacte woongebouwen. Dit zijn compleet afgewerkte appartementen van zo’n 22 tot 50 m2. Er is bewust gekozen om binnen dit project naast studio’s en tweekamerappartementen ook appartementen met drie kamers te realiseren. Zo komt er ook ruimte voor grotere huishoudens. Vanuit deze woningen is het mogelijk om door te stromen naar bijvoorbeeld een reguliere sociale huurwoning.

Samenstelling bewoners sleutel tot succes
Wonen bij LILY moet gaan voorzien in de huisvestingsbehoefte van diverse aan Lelystad gebonden doelgroepen. Zo zullen er naast spoedzoekers ook statushouders gaan wonen. Centrada zoekt huurders die in deze omgeving prettig samen kunnen wonen en van Wonen bij LILY een succes willen maken.


Meer informatie: