Meest gestelde vragen

De meest gestelde vragen op een rijtje. Mist u informatie? Neem dan contact met ons op.

Waar komen de woningen precies?

De woningen komen op het veld achter Wonen bij LARS. Dit is de locatie naast woonboulevard Palazzo, aan de Larserdreef. Wij noemen dit gebied Campus Zuid (het blauwe vlak op de kaart).

Wanneer worden de woningen opgeleverd?

De woningen worden naar verwachting eind dit jaar opgeleverd.

Waarom kan ik niet op alle woningen reageren?

Centrada wil graag een sociale mix aan bewoners huisvesten binnen het project. De woningen zijn daarom beschikbaar gesteld voor spoedzoekers met verschillende inkomensprofielen. 

.

Ik heb geen inschrijftijd, kan ik toch op deze woningen reageren?

Dat kan. Uw inschrijftijd speelt geen rol bij de woningtoewijzing. Om in aanmerking te komen voor deze woningen, is een inschrijving als woningzoekende bij Centrada wel noodzakelijk. Inschrijven kan via de website en kost jaarlijks 15,00 euro.

Raak ik mijn inschrijftijd kwijt als ik een woning krijg toegewezen?

Bij toewijzing blijft de door u opgebouwde inschrijftijd behouden. Het is daarom goed mogelijk om vanuit deze woningen door te stromen naar een reguliere sociale huurwoning.

Kan ik huurtoeslag aanvragen voor deze woningen?

Niet iedereen die huurt kan huurtoeslag krijgen. Op de website van de Belastingdienst kunt u controleren of u in aanmerking komt voor huurtoeslag.

Kom ik met een kind in aanmerking voor deze woningen?

De twee- en driekamerappartementen zijn beschikbaar voor huishoudens met kinderen.

Hier mag u in de volgende samenstelling wonen:

In een tweekamerappartement mag u wonen met:

  • 2 volwassenen
  • 1 volwassene + 1 kind

In een driekamerappartement mag u wonen met:

  • 1 volwassene + 2 kinderen
  • 1 volwassene + 3 kinderen
  • 2 volwassenen + 1 kind
  • 2 volwassenen + 2 kinderen

Ik heb een huisdier, mag ik deze meenemen?

Huisdieren zijn niet toegestaan.

Komt er internet en televisie?

U kunt gebruikmaken van wifi van Centrada. U betaalt hier € 25,00 per maand voor. Deze kosten worden via de servicekosten in rekening gebracht.

Wat voor een soort vloer- en wandafwerking en raambekleding komt er?

De woningen worden voorzien van vinyl vloerbedekking in een lichtgrijs gemêleerde kleur. De wanden worden afgewerkt in een witte kleur. De plafonds worden wit gespoten. Voor het buitenraam komen vitrage en lichtgrijze gordijnen.

Bij wie kan ik als bewoner straks terecht met vragen of problemen?

U kunt terecht bij de complexbeheerder. Dit is uw aanspreekpunt als het gaat om onderhoud en de schoonmaak van de algemene ruimtes. De complexbeheerder let er ook op dat iedereen zich aan de woonafspraken houdt, zodat de woonomgeving netjes, schoon en veilig blijft.

Wat gebeurt er als ik de woning weiger?

Bij weigeren mag u 90 dagen niet reageren op het woningaanbod van Centrada. Niet reageren na een aanbieding en het niet tijdig inleveren van uw papieren zien we ook als weigering.

Is gas, water en elektra individueel of collectief?

De woningen zijn gasloos. Elektra is individueel. Dit betekent dat u een eigen meterkast in de woning heeft en zelf een contract afsluit met een energieleverancier naar keuze. Kosten voor het water worden maandelijks via de servicekosten in rekening gebracht door Centrada.

Is de woning geschikt voor een mindervalide en kan ik mijn scootmobiel stallen?

Alle woningen zijn gelijkvloers. De woningen op de verdiepingen zijn bereikbaar met een lift. De woningen zijn relatief klein. Dit betekent dat er beperkte draaicirkels zijn en dat de ruimte in bijvoorbeeld de badkamer beperkt is. Er is geen algemene voorziening voor het stallen en laden van een scootmobiel.

Kan ik na een definitieve toewijzing blijven reageren op het overige woningaanbod?

Wanneer u een woning van Wonen bij LILY krijgt toegewezen dan bent u daarmee voorzien in woonruimte. Daarom kunt u vanaf dat moment tot aan de daadwerkelijke verhuring niet reageren op het woningaanbod van Centrada. Uw inschrijving is dan als het ware geblokkeerd. Vanaf het moment dat de woning aan u is opgeleverd, kunt u weer reageren. Bij Wonen bij LILY behoudt u uw inschrijfduur. Deze loopt in die tussenliggende periode ook door.